Ан−70 успішно подолав понад 13000 км

Ан−70 успішно подолав понад 13000 км

З 22 по 26 вересня 2015 року військово−транспортний літак короткого зльоту та посадки Ан−70 в рамках оцінки його транспортних можливостей та розширення умов експлуатації виконав міжнародний рейс з перевезенням вантажу військового призначення.

З аеропорту «Київ−Антонов» літак перелетів до Бангі, Центральна Африканська Республіка. Цей політ тривав 9 годин 2 хвилини. В Бангі Ан−70 взяв на борт вантаж вагою 23,6 тон. Заплановану проміжну посадку було виконано в Нджамені, Республіка Чад.

Командир екіпажу, льотчик−випробувач 1 класу ДП «АНТОНОВ» Віктор Гончаров повідомив:

«З аеропорту Нджамени ми злітали при температурі +33 градуси за Цельсієм зі злітною вагою, близькою до максимальної. При цьому літак підтвердив розрахункові характеристики щодо довжини злітної дистанції. Ан−70 також показав високу швидкість набору висоти». Після польоту тривалістю 6 годин Ан−70 прибув до місця призначення вантажу – міста Істр, Франція. Потім літак перелетів до Лейпцига, Німеччина, а звідти повернувся до аеропорту «Київ−Антонов»

Протягом цієї експедиції Ан−70 провів у повітрі більше 20 годин, пролетів 13,6 тис. км. На всьому маршруті літак демонстрував високі льотні та злітно−посадочні характеристики, а також низьку витрату палива.

В реальних умовах випробувано роботу бортового завантажувально−розвантажувального обладнання. Всі поставлені завдання були виконані на високому рівні.

Ан-70 Ан-70

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Антонов»