Україна отримала американські системи для контролю кордону

Ukrainian Military Pages фото: Адміністрація ДПСУ

До України зі США привезли сучасні радіолокаційні системи контролю кордону. Про це 24 каналу повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.

Найближчим часом техніка уже працюватиме на морському узбережжі. Окрім техніки, американці навчать українців самостійно виробляти новітню військову техніку. Напрацювання зі США застосують на чотирьох українських заводах.
Одне підприємство розташоване в Хмельницькому, друге — у Тернополі, і два підприємства київські. Таким чином 4 підприємства "Укроборонпрому" будуть задіяні в реалізації програми, — повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.
"Я вірю, що це інтерес США та американців, кинути виклик Путіну та дати йому зрозуміти: він порушив міжнародні закони. І ми будемо працювати з нашими партнерами та українцями, зокрема. Та готові допомагати запобігти російській окупації в Україні", — додала член Конгресу США Лоретта Санчес.
Раніше Державна прикордонна служба України повідомляла, що, в лютому, в рамках підписаного у січні меморандуму, отримає від американської корпорації «Аерос» (Worldwide Aeros Corporation) першу станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря.