Туреччина передала Україні п'ять мобільних госпіталів

Туреччина передала Україні п'ять мобільних госпіталів

Туреччина передала Україні п'ять мобільних госпіталів, які доставить до нашої країни флагман ВМСУ фрегат «Гетьман Сагайдачний».

Перебуваючи з візитом у Туреччині, Президент України Петро Порошенко відвідав «Гетьман Сагайдачний», який бере участь у спільних навчаннях з ВМС Туреччини у Мармуровому морі.

Командир морського походу капітан 2-го рангу Дмитро Глухов та командир фрегата «Гетьман Сагайдачний» капітан 2-го рангу Денис Іванін ознайомили главу держави з переданим турецькою стороною обмундируванням та мобільним військовим госпіталем. Загалом Туреччина передає п'ять таких шпиталів.

Президент підкреслив, що такі пересувні медичні комплекси зараз потрібні у зоні АТО, а їх передачу назвав свідченням партнерських відносин двох держав:

«Хотів би наголосити на передачи п’яти мобільних шпиталів. Ви знаєте, до цього ми отримували їх з США, Австралії, Канади.

Сьогодні, це дуже важливо і це підкреслює стратегічний характер наших відносин, ми отримали перші п’ять мобільних шпиталів від Туреччини

Одразу же після прибуття в Україну, за доповіддю начальника Генерального штабу, всі мобільні шпиталі будуть передислоковані в сектори відповідальності у зону проведення антитерористичної операції».