RIAT-2017: сьогодні українські військові льотчики демонструватимуть фігури вищого пілотажу

Ukrainian Military Pages фото © Davide Cerruti

Сьогодні, 15 липня, у британському місті Фейфорд свою майстерність демонструватимуть українські військові льотчики, які беруть участь у The Royal International Air Tattoo — 2017.

Делегація Повітряних Сил Збройних Сил України на чолі із командувачем генерал-полковником Сергієм Дроздовим прибула до Великої Британії напередодні авіапоказу. Цього року Україна представлена двома літаками-винищувачами Су-27 та військово-транспортним літаком Іл-76.

Як повідомив офіційний сайт RIAT український льотчик на літаку Су-27 сьогодні показуватиме пілотаж о 17-30 (київський час 19-30).

Цьогоріч наші пілоти збільшили кількість фігур вищого пілотажу та додали нові елементи, які виконуються на малих та гранично малих висотах. Виконання петлі Нестерова, елементу «Дзвін», бойових розворотів з поворотом у внутрішній бік, бойових розворотів з «Бочками», а також перевернутий політ, імітація заходу на посадку з шасі, проходи на малій та великій швидкостях нікого не залишать байдужими. Пілоти виконують свою демонстраційну програму на серійних літаках, а не на спеціально підготовлених та переобладнаних для авіапоказів.

RIAT-2017: Ukrainian Military Pages фото © МО України

Загалом програма складена таким чином, щоб під час виступу показати можливості бойового літака-винищувача та професійний рівень військового льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості.

RIAT-2017: Ukrainian Military Pages RIAT-2017: Ukrainian Military Pages фото © МО України

Інженерно-технічний склад 831 бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, який перебуває у складі української делегації у Великій Британії на міжнародному авіаційному показі «The Royal International Air Tattoo — 2017», підготував літаки-винищувачі Су-27 для участі на статичному та динамічному показах.

RIAT-2017: Ukrainian Military Pages RIAT-2017: Ukrainian Military Pages Нічний політ, підготовка до виступів. Фото © Daniel Partlett



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua