Seа Breeze - 2017: «Це — наша відповідь ідеологам, організаторам і спонсорам гібридних війн»

Seа Breeze - 2017

Президент Петро Порошенко привітав учасників українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Seа Breeze, які у 2017 році відзначають двадцятиріччя.

Президент зазначив: «З 1997 року ці навчання надають нам суттєву допомогу у відродженні військово-морського потенціалу держави, сприяють досягненню ВМС України сумісності із флотами держав — членів НАТО, що є передумовою запланованого нами членства в цьому оборонному союзі — тоді, коли країна буде відповідати критеріям, коли будуть імплементовані результати наших реформ в усіх без виключення сферах».

«Кожного разу це — удосконалення роботи штабу багатонаціональної тактичної групи в плануванні дій за стандартами НАТО. Але цього року участь української сторони значно підвищена в плануванні дій. Ці спільні навчання — наша відповідь ідеологам, організаторам і спонсорам гібридних війн», — сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що спільна підготовка засвідчує єдність і готовність разом захистити мир і цінності, які поділяє трансатлантична спільнота — демократію і свободу, верховенство закону і права людини, територіальну цілісність і непорушність кордонів.

Ukrainian Military Pages

«У нинішніх умовах допомога наших іноземних партнерів у військовій та військово-технічній сферах є надзвичайно важливою. Хотів би подякувати вам, шановні друзі, за системне сприяння у навчанні українських воїнів, за те, що ви щиро і всебічно ділитеся своїм бойовим досвідом, який ви набули у різних куточках світу», — сказав Президент.

Глава держави висловив впевненість, що цьогорічні навчання стануть ще одним потужним кроком для досягнення стабільності в регіоні.

«Ми, українці, на собі відчули ту загрозу миру в Європі та в усьому світі, яка генерується з Кремля, — із столиці країни, яку свого часу Рональд Рейган називав імперією зла», — сказав Петро Порошенко.


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua