«Дозор-Б» названо найкращим серед десятка бронемашин за формулою 4х4

Ukrainian Military Pages

Бронемашини «Дозор-Б», що пройшли відомчі випробування та експлуатувались військовими довели свої високі тактико-технічні характеристики.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко після розмови з Міністром оборони України Степаном Полтораком, що відбулась на Львівському бронетанковому заводі, який входить до складу ДК «Укроборонпром».

«Серед десятка подібних бронемашин «Дозори» є найкращими», – зауважив Петро Порошенко.

Бронемашини «Дозор-Б», перша партія яких вже була передана ЗСУ, мають броню натівського стандарту, німецький двигун Deutz та американська коробка Allison.

Читати також: «Укроборонпром» передав військовим перші десять бронемашин «Дозор-Б»

«Більшість бронемашин з колісною формулою 4х4 сконструйовані на цивільному шасі. Лише «Дозор-Б» має ходову БТРа, що знаходиться в броньованому корпусі. Це реальна бойова машина», – зауважив Заступник генерального директора з виробництва та авіабудування ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов.

Читати також: Львівській бронетанковий завод виготовить 20 бронемашин «Дозор-Б» у рамках ДОЗ-2017»

Прес-служба ДК «Укроборонпром» повідомляє, що підготовлені у 2016 році виробничі потужності та технологічний процес дозволяє виготовляти на Львівському бронетанковому заводі «Дозор-Б» вже серійно. Нині працівники заводу очікують лише підписання контракту з МОУ. Це відобразиться не тільки на самому заводі, а й на цілому комплексі суміжних підприємств всієї України. У кооперації виробництва «Дозору» задіяно 17 підприємств-учасників Концерну та 86 інших вітчизняних підприємств різних форм власності.