Про підвищення грошового забезпечення окремим категоріям військовослужбовців: кому і на скільки

Ukrainian Military Pages

Відповідно до рішення Президента України, Міністерством оборони, поступово підвищується рівень грошового забезпечення військовослужбовців, а точніше їх окремих категорій.

Пропонуємо розібратися яким саме категоріям військовослужбовців підвищено грошове забезпечення і головне на скільки, а допоможе нам у цьому інфографіка Міністерства оборони.

— Збільшено виплати сержантському складу Збройних Сил та військовослужбовцям, які мають вузькопрофільний фах, зокрема, танкістам та артилеристам, — повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Ukrainian Military Pages

Також підвищено грошове забезпечення військовослужбовцям Сил спеціальних операцій, Високомобільних десантних військ Збройних Сил України та морської піхоти Військово-Морських Сил.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

— Вже з 1 вересня розмір виплат за участь в антитерористичній операції на лінії бойового зіткнення становитиме 10 тисяч гривень на місяць, на другій лінії — 4,5 тисяч гривень. Станом на кінець 2016 року розміри цих доплат становили 4 тисячі 200 гривень та 1 тисячу 200 гривень відповідно, — підкреслив глава оборонного відомства.

Ukrainian Military Pages

А, що до решти військовослужбовців? - Тут, як повідомив сьогодні речник Міністерства оборони, треба чекати до 1 січня 2018 року, причому і це, у разі позитивного погодження проекту постанови Кабінету Міністрів щодо запровадження нового принципу нарахування грошового забезпечення.

Також Міністр оборони нагадав, що з травня значно збільшено розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі, інвалідності або втраті працездатності військовослужбовців під час виконання бойових завдань.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua