Проект постанови про нове грошове забезпечення знаходиться на погодженні в Міністерстві фінансів

Грошове забезпечення

На виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік у Міністерстві оборони України опрацьований проект постанови Кабінету Міністрів України «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб».

Про це, сьогодні, 18 серпня, повідомив речник Міністерства оборони України під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Текст проекту постанови доступний на Ukrainian Military Pages.

Документ передбачає запровадження нового принципу нарахування грошового забезпечення військовослужбовців з 1 січня 2018 року, згідно з яким розміри посадового окладу та окладу за військовим званням залежатимуть від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Це забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі.

Крім того, передбачається збільшення до 60% частки основних видів грошового забезпечення військовослужбовців, таких як посадовий оклад, оклад за військовим або спеціальним званням та надбавка за вислугу років, тоді як зараз вона становить 15%.

На цей час проект постанови Уряду знаходиться на погодженні в Міністерстві фінансів України.

Читати також: Про підвищення грошового забезпечення окремим категоріям військовослужбовців: кому і на скільки