Одноразова грошова допомога при звільнені військовослужбовців - буде чи ні?

Ukrainian Military Pages

Президент звернувся до Голови Верховної Ради щодо прийнятих парламентом законів України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук повідомив, що під час розгляду відповідних законопроектів Верховна Рада підтримала пропозиції народних депутатів, які стосуються послаблення соціального захисту військовослужбовців.

«Президент України вважає цілком неприйнятними зміни у сфері соціального захисту військовослужбовців», — наголосив Віталій Ковальчук, він зазначив, що Президент запропонував Голові ВРУ «організувати відповідну роботу для скасування положень, які змінюють установлений порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільнені зі служби військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських».

Петро Порошенко направив відповідний лист Голові Верховної Ради.

Нагадаємо, що Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» (законопроект № 7000 від 15.09.2017) був прийнятий Верховною Радою України 7 грудня і наразі очікує підписання Президентом.