На Черкаському автозаводі запровадили навчання водіїв санітарних «Богданів»

На Черкаському автозаводі запровадили навчання водіїв санітарних Богданів

За ініціативи керівництва корпорації на базі Черкаського автоскладального заводу № 2 розпочалось навчання військових водіїв.

Військових навчатимуть правильної експлуатації та обслуговуванню цих спецавтівок. Перша група, а це 24 військових водіїв санітарних автомобілів Богдан-2251, впродовж двох днів вже пройшли таке навчання.

— Ми піклуємося, щоб наша техніка повністю задовольняла потреби українських військових та працювала на повну потужність. Тому ми контролюємо не лише процес виробництва автомобілів, а й забезпечуємо їх сервісне обслуговування та навчання як водіїв, так і медиків, — зазначив комерційний директор ДП Автоскладальний завод № 2 АТ «Автомобільна Компанія «Богдан моторс» Ігор Осадчий.

Тиждень тому, у Києві, під керівництвом заступника міністра оборони України генерал-майора Олега Шевчука відбулась організаційна зустріч робочої групи, щодо обговорення шляхів вирішення проблемних питань, які виникли в результаті підконтрольної експлуатації санітарних автомобілів Богдан-2251.

Головним завданням цих профільних підгруп, кожна з яких відповідає за свій напрямок, є удосконалення як технічної так і медичної складової санітарного автомобіля, покращення умов експлуатації та обслуговування, а також напрацювання стратегічних напрямів забезпечення евакуаційним транспортом ЗС України.

Автомобіль санітарний Богдан 2251 призначений для медичної евакуації поранених, хворих, уражених з медичних підрозділів військової ланки, військових мобільних госпіталів до військово-медичних лікувальних закладів, а також надання пораненим в процесі евакуації медичної допомоги за базовим та І рівнем у разі необхідності.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України

довідник озброєння і військової техніки