Шепетівський ремзавод передав ЗСУ партію «Ураганів»

Шепетівський ремзавод передав ЗСУ партію «Ураганів»

Шепетівський ремонтний завод завершив ремонт чергової партії 220-мм реактивних систем залпового вогню «Ураган». Бойові машини вже передані українському війську.

РСЗВ 9К57 «Ураган» є однією із найбільш далекобійних та потужних реактивних систем залпового вогню, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. За 20 секунд «Ураган» може зробити повний залп з 16 реактивних снарядів, що вразить цілі на дальності до 35 км.

Широкий спектр реактивних снарядів дозволяє знищувати живу силу, неброньовану, легкоброньовану та броньовану техніку, позиції підрозділів протиповітряної оборони та артилерії, командні пункти, вузли зв‘язку та інші об'єкти противника.

Під час ремонту завод повністю відновив всі вузли та агрегати бойових машин та успішно завершив приймально-здавальні випробування у присутності замовника.

Разом з тим ДП «Шепетівський ремонтний завод» проводить науково-експериментальні роботи по заміні базового шасі машин РСЗВ «Ураган» на шасі вітчизняного виробництва, а також встановлення сучасної системи управління вогнем.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Продукція ШРЗ на виставці «Зброя та безпека 2017». Фото: Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що Шепетівський ремзавод на цьогорічній виставці «Зброя та безпека 2018» також представив свою модернізовану версію 122-мм реактивної системи залпового вогню «Град» – БМ-21У «Берест».

The BМ-21 UМ Berest Combat Vehicle Based on KrAZ Chassis The BМ-21 UМ Berest Combat Vehicle Based on KrAZ Chassis
«Зброя та безпека 2018». Фото: ПрАТ «АвтоКрАЗ»



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»