Відроджується підготовка офіцерів медичної служби запасу

медична служба збройних сил

Відповідно до нової Концепції військово-медичної доктрини триває відродження підготовки офіцерів медичної служби запасу. Вже визначені вищі навчальні заклади країни, в яких потрібно відновити таку підготовку.

— Актуальність підготовки нових кадрів для військової медицини надзвичайно висока, і тому з 1 вересня 2016 року розпочнеться навчання курсантів на військових кафедрах Дніпропетровського, Вінницького, Львівського, Івано-Франківського, Чернівецького, Одеського та Полтавського вищих медичних закладів, — розповів полковник медичної служби Всеволод Стеблюк.

Під час робочих поїздок гарнізонами з’ясувалося, що не дивлячись на формальне знищення військово-медичних кафедр, яке тривало з 2010 року, у більшості профільних навчальних закладів вдалося зберегти кваліфікованих спеціалістів. Є відповідна навчально-матеріальна база, наочні матеріали, які потребують незначного допрацювання.

Читати також: Збройні Сили України: реформа 2015. Частина ІІ: військова освіта

Курсанти військових кафедр проходитимуть практику у військових госпіталях та військово-медичних клінічних центрах оборонного відомства. Загалом 70 відсотків програми їхньої підготовки становитиме практична робота.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України