Уряд визначив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу

призов на строкову військову службу, ЗСУ

Уряд визначив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2016 року.

Всього до Збройних Сил та інших військових формувань для проходження строкової військової служби, терміном у 18 місяців, буде відправлено 13 908 осіб, проти 16 615 осіб призваних під час попереднього призову.

Відповідно до урядового розпорядження заплановано призвати:

Державна прикордонна служба України восени не буде комплектуватися військовослужбовцями строкової служби. Навесні-влітку 2016 року до Держприкордонслужби було призвано 4000 осіб.

Це рішення Кабінету Міністрів забезпечить своєчасне виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2016 р., а також визначить обсяги видатків для проведення призову.

Обсяг видатків на одного призовника становить 2993 гривні 13 копійок:

2900 гривень – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу;

93 гривні 13 копійок – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби).

Призов на строкову військову службу був поновлений 2015 року після річної перерви.



Використані джерела:
Постанова КМУ від 22.09.2016 № 684-р "Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні – листопаді 2016 року"