Безпілотний транспорт «Фантом» продемонстрував свої можливості під час складних погодних умов

доповнено 26.10.17
Безпілотний транспорт «Фантом»

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб «Фантом» від ДП «Спецтехноекспорт», показав свої бойові можливості керівному складу Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

Демонстрація відбулась під час критично складних погодних умов у вигляді крижаного дощу, на одному з військових полігонів у Київській області. «Фантом» відпрацював переміщення по умовному полю бою, збір оперативної інформації, зайняття позиції для вогню та знищення умовних цілей.

«Безпілотний БТР «Фантом» виконав усі встановлені завдання та продемонстрував широкі можливості застосування в умовах сучасної війни. Окрім того, цифрові технології розпізнавання цілей, у поєднані із сучасним прицільним комплексом, дають «Фантому» можливість вести точний вогонь за будь-яких умов, що є гарантією успішного виконання бойових завдань», – прокоментував керівник ДП «Спецтехноекспорт», який входить до складу ДК «Укроборонпром», Павло Барбул.

Можливості «Фантому» дозволяють виконувати великий спектр задач. Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. Окрім того, встановлення на «Фантом» протитанкового ракетного комплексу дозволяє отримати малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника.

Безпілотний транспорт «Фантом» Безпілотний ТБТЗ «Фантом» Безпілотний ТБТЗ «Фантом»
фото © ukroboronprom.com.ua

Нагадаємо, що перша публічна прем‘єра «Фантому» відбулась під час міжнародної виставки «Зброя та Безпека 2016», яка пройшла у жовтні цього року у Києві.

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб «Фантом» – це дистанційно керований мінібронетранспортер з колісною формулою 6х6. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км.

Повна маса транспортного засобу 1000 кг, корисне навантаження до 350 кг. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. «Фантом» здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові здавання.


Тактико-технічні характеристики
повна маса - 1000 кг
корисне навантаження - до 350 кг
колісна формула – 6х6;
незалежна підвіска;
довжина – 3 м;
ширина – 1,6 м;
висота – 0,91 м;
запас ходу – 20 км;
швидкість – 38 км\год;
озброєння – 12,7-мм кулемет;
прицільна дальність стрільби – 1000–2000 м;
обслуга – водій і стрілець.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»
Збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції (Львів, 11-12 травня 2017 р.) стор.21