Дезертира-зрадника з АР Крим засуджено до 8 років позбавлення волі

Крим зрадники

Сьогодні, 16 січня 2017 року, Дарницький районний суд міста Києва виніс вирок підполковнику, колишньому заступнику начальника центру з медичної частини – начальнику медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спеціальної підготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ «Судак» (дислокований с. Судак, АР Крим), який обвинувачується у державній зраді та дезертирстві (ч.1 ст.111 та ч.1 ст.408 КК України).

У 2014 році, військовослужбовець не повернувся з АР Крим на материкову частину України для подальшого несення служби та отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Крім того, надав Російській Федерації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України - проводив реабілітаційні заходи для військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації, надавав їм медичну та іншу допомогу.

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України наполягала на призначенні військовому медику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Читати також: Гаазький суд прирівняв окупацію Криму Росією до міжнародного збройного конфлікту

Суд враховуючи, що дії обвинуваченого не супроводжувалися використанням зброї проти військовослужбовців Збройних Сил України та громадян України, призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років без конфіскації майна. Рішення щодо можливого апеляційного оскарження, буде прийнято після отримання повного тексту вироку.



Використані джерела:
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України