На нову систему харчування у 2017 році планується перевести 25 військових частин

Ukrainian Military Pages фото: facebook.com/tkachukpp

Про це, під час засідання Комітету реформ Міноборони та Збройних Сил України, повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

— У системі реформування продовольчого забезпечення проведено експеримент з продовольчого забезпечення двох військових частин, за результатами якого на нову систему харчування у 2017 році планується перевести 25 військових частин, — наголосив генерал армії України Степан Полторак та повідомив, що минулого року затверджено Каталог продуктів, що відповідає стандартам НАТО.

Як раніше, повідомив Юрій Бірюков, серед частин, які переходять на нову систему харчування:

Західна військово-морська база (Одеса), 37-й окремий полк зв'язку ВМС, 19-а ракетна бригада, 140-й, 142-й центри, 3-й та 8-й окремий полки ССО, 79-а окрема десантно-штурмова бригада, 184-й навчальний центр (Старичі), 199-й навчальний центр ВДВ, 56-а окрема мотопіхотна бригада, Одеський, Львівський, Київський, Харківський та Вінницький госпиталі, а також навчальні заклади - Військова академія (Одеса), Національна академія сухопутних військ (Львів). Національний університет оборони України (Київ), Національний університет Повітряних Сил (Харків), Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Київ), Житомирський військовий інститут та Київський військовий ліцей ім. Богуна.

Крім того, Бірюков повідомив про виділення коштів на відповідну інфраструктуру:

Це все - план на цей рік. На ремонт і обладнання їдалень і харчоблоків вже виділено більше 150 мільйонів гривень. Будуть закуповуватися нормальні парконвектомати і м'ясорубки, картоплечистки і холодильні шафи.

Таких сум, таких закупівель, такого ремонту столових - не було жодного разу за всі 25 років незалежності України. Такої якості харчування, яке буде в цьому році після початку реалізації плану робіт (з квітня, поступово, протягом року) - не було жодного разу за всі 25 років незалежності України.

Експеримент з харчування було проведено у 2015 році у Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного (Львів) та Західній військово-морській базі (Одеса).

Міністр оборони України також наголосив, що відпрацьовано вимоги та визначено склад набору сухих пайків та розпочато процедуру їх закупівлі та постачання у війська.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua