У Кам’янці-Подільському відновлять військовий інститут

Кам’янці-Подільський

Чисельність військовослужбовців Збройних Сил України у Кам’янці-Подільському за три роки зросла з 300 до двох з половиною тисяч. В місті також готуватимуть офіцерів.

За словами міського голови Михайла Сімашкевича, вже цього року в місті відкриються військовий факультет і військовий інститут, повідомляє хмельницький сайт ye.ua.

«У продовж трьох років у місті вживали заходи з розширення військових частин. У зв'язку з тим, що за три роки кількість військових в місті збільшилася з 300 до 2,5 тисяч, з 1 квітня розпочне працювати факультет військової підготовки, а з 1 вересня – відновлення військового інституту, - збільшаться і надходження до бюджету», - сказав Михайло Сімашкевич під час засідання колегії ОДА.

За його словами, середня заробітна плата військових буде складати близько 9 тисяч гривень, що дасть змогу підвищити коефіцієнт середньої зарплати по місту.

Наразі у Кам’янці-Подільському навчають студентів за програмою підготовки офіцерів запасу інженерних військ на кафедрі військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка університету. Також функціонує Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Нагадаємо, що наприкінці 2015 року у Кам’янць-Подільському була створена 48 інженерна бригада. Основою бригади стали окремі інженерні батальйони, які були сформовані на базі інженерних частин Збройних Сил України у 2014 році, для виконання завдань в зоні АТО.