У Тернополі вшанували пам’ять загиблого у Косово миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналя

у Тернополі вшанували пам’ять загиблого у Косово миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналя фото: ngu.gov.ua

17 березня 2017 року у Тернополі вшанували пам’ять загиблого у Косово миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналя.

Вшанувати пам’ять на могилу бойового товариша в день його смерті прийшли батьки, рідні та близькі, військовослужбовці Навчального центру, миротворці, з якими Ігор разом служив у Косово, друзі. На могилі Ігоря військовий капелан Навчального центру Національної гвардії України отець Андрій Кулицький провів поминальну службу.

Також відбулося покладання квітів біля його барельєфу, що розташований на фасаді середньої школи №3, де він навчався. В цей день на адресу Ігоря Киналя було сказано чимало теплих слів, адже він врятував своїх товаришів ціною власного життя.

Слід нагадати, що старший лейтенант Ігор Киналь виконував обов’язки заступника командира взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України у Косово. 17 березня 2008 року, під час проведення спеціальної операції по звільненню захопленої території і приміщення суду у північній частині міста Митровиця, противники факту проголошення незалежності Косова обстріляли будинок поліцейської станції і закидали територію гранатами. Внаслідок цих дій Ігор Киналь отримав численні осколкові поранення і, не зважаючи на проведену хірургічну операцію, 17 березня о 22.00 помер.

у Тернополі вшанували пам’ять загиблого у Косово миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналя у Тернополі вшанували пам’ять загиблого у Косово миротворця старшого лейтенанта Ігоря Киналяфото © Василь Закреничний / ngu.gov.ua

Минуло дев'ять років від цієї трагічної події. Відбулись значні зміни за цей час, але пам’ять про нього живе та буде жити у наших серцях.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України ngu.gov.ua