12,7-мм далекобійна напівавтоматична гвинтівка Snipex M75 (12.7x108) від «ХАДО»

Ukrainian Military Pages - 12,7-мм далекобійна напівавтоматична гвинтівка  Snipex M75 фото © snipex.com

12,7-мм напівавтоматична гвинтівка SNIPEX М75 - призначена для цільового вогню на дальні дистанції (від 100 до 2500 метрів). Використовуються патрони 12,7х108 мм.

Розробник та виробник: Хімічний концерн «ХАДО» (Харків, Україна)

Конструкція розроблена з розрахунком максимальної простоти експлуатації та доступної системи техобслуговування, скомпонована за схемою булл-пап.

Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзаючим поворотним затвором. 13 бойових упорів розташовані в три ряди і повертаються на 60 градусів, що забезпечує жорстке замикання ствола. При заряджанні набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі. Стріляні гільзи викидаються автоматично при відкочуванні затвору назад.

Конструкція затвору запатентована. Затвор починає процес перезарядження з затримкою, що дозволяє кулі покинути ствол при повністю замкненому затворі. Це мінімізує коливання ствола під час пострілу. Відбій максимально утилізується, що забезпечує комфортність стрільби.

Ukrainian Military Pages - 12,7-мм далекобійна напівавтоматична гвинтівка  Snipex M75

Спуск м'який. Гвинтівка має запобіжник, розташований на спусковому гачку. Ствол максимально відкритий, масивний, має 8 правих нарізів з твістом 15 дюймів. Оснащений дуловим гальмом-компенсатором, можливе оснащення штатним шумопоглиначем.

Гвинтівка призначена тільки для стрільби з упору, для чого комплектується складними сошками і додатковою задньою опорою під прикладом. Гвинтівка «вивішена» на сошках (вісь ствола знаходиться нижче точок кріплення сошок), що забезпечує стійкість при пострілі та, відповідно, влучність.

Гвинтівка не має цівки, приклад зроблений з металу, оснащений накладкою під щоку, а також має гумовий затильник-амортизатор. Гвинтівка має ручку-держак для зручності перенесення. На гвинтівку нанесене надстійке збройове покриття Cerakote.

Для транспортування гвинтівка розбирається та складається у фірмовий кейс, який може перенести одна людина.

Ukrainian Military Pages - 12,7-мм далекобійна напівавтоматична гвинтівка  Snipex M75

Раніше, на виставці «Зброя та безпека – 2016», концерн також представив інший проект власного виробництва - далекобійну гвинтівку SNIPEX .50 BMG Rhino Hunter.


Тактико-технічні характеристики
Калібр, мм:12,7×108
Принцип дії:поздовжньо-ковзаючий поворотний, ручне перезаряджання
Вага гвинтівки з сошками, без прицілу, кг:16
Довжина гвинтівки з дуловим гальмом-компенсатором, мм:1220
Довжина ствола, мм:750
Початкова швидкість кулі, м/с:800
Ефективна дальність ураження (розрахункова), м:2200
Максимальна дальність, м:до 3000
Кількість нарізів:8
Твіст:15"
Ємність магазина, патронів:1



Використані джерела:
snipex.com

довідник озброєння і військової техніки