Держприкордонслужба отримала від США засоби військового радіозв’язку Harris на 21 млн. дол.

Ukrainian Military Pages

Президент Петро Порошенко відвідав Головний центр зв’язку, автоматизації та захисту інформації Державної прикордонної служби України.

Глава держави передав представникам Західного, Північного, Південного, Східного, Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ та представникам Головного центру зв’язку, автоматизації і захисту інформації засоби радіозв’язку, отримані в рамках проектів міжнародно-технічної допомоги від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Президент зазначив, що радий можливості вручити прикордонникам сучасну, високоефективну техніку, яку ми отримали від наших американських партнерів. Це – засоби військового радіозв’язку різних типів виробництва компанії Harris вартістю понад 21 млн доларів США, понад 0,5 млрд грн. Прикордонники отримали 569 сучасних радіостанцій. Польові, мобільні і стаціонарні, які поставлять на катерах берегової охорони.

«Ця техніка значно підвищить ефективність наших дій, ефективність охорони й оборони державного кордону. Вона дозволить організувати захищений телефонний радіозв'язок між підрозділами прикордонної служби та покращити взаємодію із підрозділами Збройних Сил України. Вона дасть змогу ефективніше протистояти засобам радіоелектронної боротьби противника», - сказав Петро Порошенко та подякував Сполученим Штатам за підтримку та допомогу.

Ukrainian Military Pagesфото © dpsu.gov.ua

За його словами, російська агресія продовжується проти нашої країни на Сході і в Криму, але ворог не тільки вдерся на нашу територію, він робить все для того, щоб розхитати обстановку в інших регіонах.

«І питання створення надійної системи внутрішньої безпеки держави постає дуже гостро. Беззаперечно, одним із ключових елементів внутрішньої безпеки є безпека на українських кордонах», - підкреслив Президент.
Ukrainian Military Pagesфото © dpsu.gov.ua

Петро Порошенко також зазначив, що нещодавно ми мали можливість переконатись в ефективності дій українських прикордонників, які гідно виконують державні завдання у зоні бойових дій. «Відвага та самопожертва, мужність та героїзм, відчайдушність та бойове братерство, яке демонструють наші воїни кожного дня, кожної години, кожної миті, на жаль, інколи віддаючи найдорожче – своє життя», - сказав він.

Глава держави наголосив, що їх подвиг ніколи не буде забутий. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять 67 героїв-прикордонників, які полягли в боях за Україну.

Ukrainian Military Pagesфото © dpsu.gov.ua

Глава держави також зазначив, що поряд з нарощуванням військової складової та реформуванням прикордонної служби держава приділяє увагу посиленню соціальних гарантій воїнів. Він додав, що сьогодні також вручить ключі від нового житла прикордонникам. «Цього року для забезпечення житлом військовослужбовців Державної прикордонної служби бюджетом виділено 200 млн гривень. Це дозволить забезпечити житлом 320 родин», - повідомив Президент.

Після завершення церемонії передачі техніки та вручення ключів від квартир Президент поспілкувався з військовослужбовцями Держприкордонслужби та подякував їм за службу. «В непростих умовах ви надійно захищаєте державний кордон», - констатував він.

У церемонії передачі техніки також взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в України Марі Йованович, Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і Голова Державної прикордонної служби України, генерал-полковник Віктор Назаренко.

Ukrainian Military Pagesфото © dpsu.gov.ua

Ukrainian Military Pages- Harris Ukrainian Military Pages- Harris Ukrainian Military Pages- Harris Ukrainian Military Pages- Harris Ukrainian Military Pages- Harris