Снайпери 81 аеромобільної бригади здобули перемогу у конкурсі серед частин ВДВ

Снайпери 81 аеромобільної бригади фото © Прес-служба командування ВДВ

На Житомирщині завершився конкурс на кращу снайперську пару серед військових частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Так, протягом тижня на загальновійськовому полігоні ВДВ найкращі майстри дальнього бою «крилатої піхоти» змагалися за звання кращого. Розпочався конкурс із номінації під назвою «холодний постріл», де снайперам необхідно було влучити в центр цілі на відстані близько тисячі метрів з холодного ствола одним пострілом.

Далі учасники конкурсу демонстрували свої навички в різних номінаціях. Зокрема стрільбі по різних цілях, швидкісній стрільбі з автомата, пістолета тощо.

Снайпери ВДВфото © Прес-служба командування ВДВ

Видовищними були змагання на смузі перешкод. Зокрема пара снайперів займає вихідний рубіж зі зброєю та спорядженням та по ходу маршруту повинна вразити різні цілі з багатьох видів стрілецької зброї.

– Особливістю даної вправи було те, що переміщення з однієї позиції до іншої здійснювалося лише після того як було вражена або обстріляна ціль. Втрата елемента спорядження під час виконання вправи штрафувалася балами, – розповідає заступник командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України з бойової підготовки полковник Володимир Іванов. – Під час переміщення зброя повинна обов’язково стояти на запобіжнику.

Снайпери ВДВфото © Прес-служба командування ВДВ

Під час фінальної частини конкурсу, його учасники відпрацьовували завдання в номінації «Спеціальна бойова робота снайпера», яка складалася з кількох етапів. Зокрема долання дистанції в кілька десятків кілометрів використовуючи карту та компас, маскування та вихід на позицію, виконання конкретного завдання, вихід у визначений район тощо.

За підсумками конкурсу, перше місце здобула снайперська пара 81 окремої аеромобільної бригади з Донеччини. Другу сходинку зайняли снайпери 199-го навчального центру з Житомира. Третє місце за 79 окремою десантно-штурмовою бригадою.

В індивідуальному заліку, призові місця зайняли командир відділення з 81 окремої аеромобільної бригади, інструктор 199-го навчального центру та снайпер-десантник з 25 окремої повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ.

Снайпери ВДВ Снайпери ВДВ

фото © Прес-служба командування ВДВ

Використані джерела:
www.vdvua.net