До липня ВМС отримають два нових броньованих катери «Гюрза-М» та ще два у серпні

Ukrainian Military Pages - До липня ВМС отримають два нових броньованих катери «Гюрза-М» та ще два у серпні

Вчора, у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського розпочався міжнародний науковий форум на тему «Морська стратегія держави. Розвиток та реалізація морського потенціалу України»

Протягом двох днів учасники заходу, який організований кафедрою ВМС університету, обговорюватимуть шляхи розвитку морської стратегії України в сучасних умовах, а також визначатимуть рекомендації щодо напрямів вирішення проблем розвитку морського потенціалу держави з урахуванням іноземного досвіду.

Командувач ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко повідомив, що з метою підвищення боєздатності вітчизняних ВМС триває розробка сучасної протикорабельної ракети, якою будуть озброєні перспективні ракетні катери та про плани збільшення корабельного складу, як за рахунок придбання кораблів в інших країнах так шляхом власного будівництва.

Зокрема, за словами Ігоря Воронченка в цьому році будуть спущені на воду та надійдуть на озброєння військового флоту чотири нових катери «Гюрза-М», два до 2 липня - Дня Військово-Морських Сил України і ще два до середини серпня.

Також продовжуватиметься будівництво головного корабля серії багатоцільових корветів проекту 58250, відповідне фінансування вже виділене.

‒ Розбудова військово-морського потенціалу держави є сьогодні головною умовою забезпечення національної безпеки України на морі та оборони держави з морського напрямку, захисту незалежності країни, її державного суверенітету і територіальної цілісності. Наскільки дієвим буде створений інструмент для захисту національних інтересів на морі, настільки міцною буде морська держава Україна, ‒ наголосив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про плани щодо придбання за кордоном для ВМС сучасного мінно-трального комплексу та завершення обговорення домовленостей щодо передачі 30-метрових (110-foot) патрульних катерів класу «Айленд» (Island) зі складу Берегової охорони США.

Крім того, наприкінці минуло року, на заводі «Кузня на Рибальському» були закладені два десантно-штурмові катери проекту 58181 (шифр «Кентавр»), а пізніше було повідомлено про добудову одного з наявних на цьому заводі суден (проекту 502) у якості розвідувального корабля.



довідник озброєння і військової техніки