Командування Повітряних Сил одягають у нові однострої

Ukrainian Military Pages

До 30 квітня 2017 року необхідно було одягнути керівний склад виду, а до 30 червня — близько половини офіцерів Командування Повітряних Сил та приблизно стільки ж комплектів розподілити на всі повітряні командування.

— На сьогодні ми отримали кілька сотень комплектів нової повсякденної форми для офіцерів Повітряних Сил, — говорить начальник речової служби логістики Командування підполковник Сергій Булавко. Нова форма красива і якісна, це відразу відчувається навіть на дотик.

За його словами, спочатку забезпечують управлінські ланки не тому, що вони мають якісь привілеї. Номенклатура речового майна та терміни його експлуатації залежать від групи забезпечення категорії військовослужбовців.

Є дві такі групи, для яких встановлено різні терміни носіння та види забезпечення. Поки що для стройових частин, які входять до першої групи, польова форма і є повсякденною. Зміняться норми — стане питання про забезпечення всіх категорій.

Нова повсякденна форма одягу відрізнятиметься від парадної лише кольором сорочки. Сухопутні війська та Повітряні Сили носитимуть «парадку» із білою сорочкою, а ВМС та Сили спецоперацій — із чорною. Повсякденна сорочка для всіх видів матиме колір «тан» — світло-коричневий із відтінком жовтого.

Загалом у межах децентралізованої закупівлі для Повітряних Сил придбано елементів військової форми одягу на суму понад мільйон гривень. Це кітелі, брюки, сорочки та кашкети.



Використані джерела: Народна армія