Як і де виробляються сучасні українські бронежилети (відео, фото)



Журналісти відвідали розташоване у Київській області, науково-виробниче підприємство «ТЕМП-3000», що є лідером у виробництві засобів захисту більше 28 років.

Про це пише Національний промисловий портал.

Підприємство спеціалізується на індивідуальних і колективних засобах захисту, бронежилетах, шоломах та модульних захисних костюмах. Журналістам продемонстрували виробничі можливості підприємства і сучасні бронежилети, шоломи та захисні модульні костюми.

Для виробництва броньованого захисту, «ТЕМП-3000» має своє власне виробництво яке включає в себе лінію для формування неперервних синтетичних ниток, бавовняно-прядильну фабрику, лінію з виробництва препрегів, ткацький цех та фарбування тканини, цех високотемпературного спікання бронепластин, випробувальні лабораторії, цех формування композитних шоломів та бронепластин, механічний цех по виготовленню броньованих пластин із бронесталі та цех надзвукового плазмового напилення.

Особливістю виробничих потужностей «ТЕМП-3000» являється новий високотемпературний цех спікання бронепластин. Керамічні пластини являють собою форму композитної броні. Тверді керамічні матеріали зменшують кінетичну енергію знаряду розбивши його на шматки так, щоб знизити його здатність проникнення. Керамічні матеріали не можуть бути використаний як цільний елемент броні через його високу крихкість. Тому, щоб запобігти розколу,від подальшого пошкодження керамічні частини повинні бути захищені, цей матеріал повинен бути завжди укріплений полімерною пластиною.

Ukrainian Military Pages

«ТЕМП-3000» може виробляти керамічну броню з наступним складом: B2C4 – карбід бору; SiC – карбід кремнію і А1203 – оксид алюмінію. Крім того, підприємство включає в себе відділ збірки для броньових плит VI класу захисту відповідно до Українських стандартів або класу IV відповідно до NIJ 0101.04 стандарту США.

Ukrainian Military Pages

Контроль якості на підприємстві здійснюється в аттестованной на технічну компетентність лабораторії, в якій проводиться вхідний контроль сировини і матеріалів за такими напрямками:

  • контроль якості волокна, пряжі і ниток;
  • контроль якості суворих і готових тканин;
  • контроль якості комплектуючих матеріалів.

Готові вироби також строго перевіряються в лабораторії рентгенівського тестування спечених керамічних пластин та в лабораторії на стійкість до фрагментації та випробувань відповідно до стандартів НАТО STANAG 2920.

Ukrainian Military Pages

Рентгенівський контроль є одним з найважливіших методів неруйнівного контролю і технічної діагностики спікання керамічних пластин на підприємстві.

Рентгенівський контроль потрібен для визначення якості спечених пластин застосовується для виявлення раковин, тріщин, пор, шлакових пустот або інших неоднорідностей в спеченому матеріалі. Управління рентгенотелевізіонним комплексом здійснюється оператором на базі персонального комп’ютера.

Ukrainian Military Pages

Програмне забезпечення комплексу дозволяє довгострокове зберігання 20 000 знімків, крім того, реалізовано широкі можливості по обробці зображень: контрастування, обробка в позитиві/негативі, масштабування. Система перетворення здатна працювати в режимі реального відео. Передбачена підтримка будь-якої периферії, принтерів, додаткових накопичувачів.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

ua en

довідник озброєння і військової техніки