В Україні відбувся перший призов офіцерів запасу

Ukrainian Military Pages

Відповідно до наказу Міноборони від 30 травня 2017 р. №300 та директиви Генштабу від 31 травня 2017 р. №Д-5 проведено перший призов офіцерів на військову службу за призовом.

Так, наказом Міністра оборони України (по особовому складу) від 15 червня 2017 року № 402, на військову службу за призовом офіцерського складу терміном на 18 місяців, призвані офіцери запасу віком до 43 років, які закінчили військові кафедри, не проходили військової служби та були відібрані атестаційними комісіями військових комісаріатів.

Всього було призвано 1000 офіцерів. Основна частина призваних офіцерів запасу має спеціальності військового зв'язку, експлуатації і ремонту військової техніки, морально-психологічного забезпечення.

Відповідно до наказу Міністра оборони (по особовому складу) № 402-2017р., призвані офіцери призначені на посади слухачів курсів підготовки та перепідготовки при вищих військових навчальних закладах (за відповідним фахом). 19-20 червня обласними військовими комісаріатами здійснена відправка призваних офіцерів до місць навчання.

Після проходження тримісячної підготовки на курсах при ВВНЗ, які розпочнуться з 21 червня, офіцери будуть розподілені по військовим частинам для подальшої служби.

Раніше повідомлялось, що такі призови будуть проводитися щоквартально, що дозволить мати підготовлений військовий резерв у майбутньому.