Курсанти Інституту ВМС під час морського походу на навчальних катерах відвідають іноземні порти

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 20 червня, розпочався похід навчальних катерів ВМС ЗС України – U540 «Чигирин» і U542 «Нова Каховка», із залученням курсантів 2-го курсу Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія».

Під час походу заплановано проведення морської практики майбутніх флотських офіцерів та відвідування портів Варна (Республіка Болгарія) і Констанца (Румунія).

Курсанти відправилися у похід відкритим морем з метою набуття практичних навичок за спеціальностями, ознайомлення з навчальним процесом та навчально-матеріальною базою Військово-морських академій Румунії та Республіки Болгарія, а також демонстрації Державного Прапора України на міжнародній арені.

Варто зазначити, що це вже другий міжнародний катерний похід курсантів військово-морського навчального закладу після передислокації у 2014 році з території АР Крим та міста Севастополя. Знаковим також є той факт, що в цьому році даний захід планується завершити 2 липня - у день відзначення 25-ї річниці Військово-Морських Сил ЗС України.

Читати також: У ВМС відновлено катерну практику майбутніх офіцерів із заходами до іноземних портів

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/navy.mil.gov.ua

ua en
Використані джерела:
Прес-центр Командування ВМС ЗС України