Керівника державного підприємства Міноборони затримано під час одержання неправомірної вигоди

злочин

Військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно із співробітниками управління захисту економіки в Київській області затримано голову ліквідаційної комісії одного з державних підприємств, що входить до сфери управління Міністерства оборони.

Посадовець вимагав у підприємця «винагороду» у розмірі 500 доларів США щоквартально та 10 тис. грн. щомісячно за надання в «оренду» приміщень, що належать Міністерству оборони України за заниженими цінами та без укладання відповідних договорів.

Під час одержання першого траншу (500 доларів США та 10 тис.грн.) хабарника затримано хабарника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди поєднане з вимаганням).

Під час проведення першочергових слідчих дій у кримінальному провадженні встановлено, що підозрюваний – голова ліквідаційної комісії одного з державних підприємств перебуває у військовому званні полковника, а також є начальником одного із структурних підрозділів Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.

злочин

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України