З початку 2014 року США надали допомоги та витратили на підготовку ЗСУ понад 600 млн дол

Ukrainian Military Pages

Про це повідомив генерал-армії України Віктор Муженко під час двосторонньої зустрічі у Києві, яка відбулася 26 липня.

Під час протокольної зустрічі начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка із тимчасово виконуючою обов’язки заступника помічника Міністра оборони США з політики міжнародної безпеки пані Лаурою Купер йшлося про стан військового співробітництва та реформування ЗС України йшлося.

— Ми вдячні за постійну увагу Уряду США до ситуації в Україні, допомогу та підтримку, — зазначив генерал армії України Віктор Муженко. — Консультативно-дорадча допомога, яку надають американські радники, а також підготовка особового складу підрозділів за участі американських інструкторів значно посилює Збройні Сили України. Ми щодня відчуваємо цю допомогу і дуже її цінуємо, — наголосив він.

З початку 2014 року американською стороною передано матеріально-технічної допомоги та витрачено на підготовку ЗС України понад 600 млн доларів США. У рамках діяльності лише Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна підготовлено сім батальйонів Збройних Сил України, наразі триває підготовка ще одного батальйону. Загалом, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки з 2015 року пройшли вишкіл з американськими фахівцями майже 4 тисячі військовослужбовців ЗС України та 104 інструктори.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші шляхи практичної реалізації двостороннього військового співробітництва. Зокрема, перспективи діяльності Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування (БООК), розвитку професійного сержантського корпусу, системи логістичного, а також медичного забезпечення.


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України