Голова ДПСУ анонсував створення регіонального управління у Краматорську

Ukrainian Military Pages

В рамках робочої поїздки по підрозділах в зоні проведення АТО, Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал перевірив організацію служби на ділянці відповідальності Краматорського прикордонного загону.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське» очільник прикордонного відомства перевірив службу прикордонних нарядів на лінії розмежування, проінспектував місця несення служби персоналу на контрольних постах першого рубежу, а також поспілкувався з подорожуючими громадянами.

З поміж іншого група Адміністрації Держприкордонслужби вивчає можливість розгортання на базі окремого військового відділу «Краматорськ» регіонального управління.

Це дозволило б підвищити ефективність діяльності наших підрозділів в зоні АТО і рівень взаємодії із Збройними Силами України та іншими правоохоронними органами, - зазначив Петро Цигикал.

Таку перспективу Голова Держприкордонслужби обговорив із Головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

В оперативно-військовому відділі «Краматорськ» керівник відомства нагородив 11 військовослужбовців прикордонного загону відомчими та державними відзнаками, серед яких 5 медалей «За участь в антитерористичній операції».

Ukrainian Military Pages

На сьогодні в складі Державної прикордонної служби п'ять регіональних управлінь: Західне (з управлінням у Львові), Південне (Одеса), Північне (Житомир), Східне (Харків) та Азово-Чорноморське (Херсон).

Нагадаємо, що Краматорський прикордонний загін розпочав свою діяльність з 30 жовтня 3015 року відповідно до рішення керівництва Адміністрації Державної прикордонної служби України з метою забезпечення більш якісного та ефективного виконання завдань, покладених на органи прикордонної служби.

Краматорський прикз виконує завдання в смузі безпеки вздовж лінії контрольованої території, в межах відповідальності ОТУ «Донецьк» та ОТУ «Маріуполь». Загальна протяжність лінії контрольованої території на ділянці відповідальності Краматорського прикордонного загону складає 150 км.


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua