Миколаївський бронетанковий відновив десятки БРДМ-2

Ukrainian Military Pages

ДП «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відновив та модернізував чергову партію з декількох десятків бронемашин БРДМ-2 для Збройних Сил України.

Відновлені бронемашини отримали сучасні цифрові радіостанції виробництва однієї з країн НАТО, а також інше нове оснащення. Окрім того, модернізована БРДМ-2 має більш енергономічне розташування люків для десантування екіпажу, що спрощує експлуатацію техніки. Все це дозволяє українським військовим ефективніше застосовувати цю машину.

Під час робіт, фахівці заводу проводять цілий комплекс заходів із відновлення бронемашин, під час яких замінюються всі вузли та агрегати, які не відповідають визначеним технічним характеристикам, а також встановлюється нове обладнання. Після цього машини проходять всебічну перевірку всіх систем під час декількох етапів випробувань у присутності самих військових.

Ukrainian Military Pages фото: ДК «Укроборонпром»

БРДМ-2 (броньована розвідувально-дозорна машина) перебуває на озброєнні Збройних Сил України та призначена для ведення розвідки, супроводження конвоїв, а також використовується для розміщення спеціального озброєння. Ці машини мають підвищену прохідність, можуть плавати, а також оснащені 14,5-мм та 7,62 кулеметами.

Ukrainian Military Pages фото: ДК «Укроборонпром»

Миколаївський бронетанковий завод також на постійній основі проводить планові ремонти та модернізацію іншої броньованої техніки для Збройних Сил України: БТР-70 з оснащенням дизельними двигунами та БТР-80. Окрім того, підприємство розробило ряд модифікацій бронемашин, наприклад, командну-штабну машину БТР-70Ді-02 «Світязь», яка була створена у рамках побудови Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами України та знаходиться на озброєнні української армії. КШМ «Світязь» обладнана сучасними цифровими засобами зв‘язку та обробки інформації, забезпечуючи ефективне управління військами навіть в умовах потужної радіоелектронної протидії противника. На даний час веде власну розробку нової броньованої розвідувально-дозорної машини.

Варто зазначити, що тільки за перше півріччя 2017 року Миколаївський бронетанковий завод підготував для українських захисників вже більше пів сотні відновлених, відремонтованих та модернізованих бойових машин.

Ukrainian Military Pagesфото: ДК «Укроборонпром»



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки