«Укроборонпром» представив новий беспілотний «Фантом-2» на міжнародній виставці AUSA-2017

Ukrainian Military Pages

Провідний спецекспортер Державного концерну «Укроборонпром» – ДГЗП «Спецтехноекспорт» здійснив світову прем’єру нової безпілотної наземної бронемашини «Фантом-2» на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, що нині триває в Вашингтоні.

Ця техніка є продовженням лінійки українських безпілотних засобів «Фантом».

«Український ОПК швидко імплементує досвід гібридної війни та впроваджує у виробництво новітні розробки. Перший «Фантом» був представлений міжнародній спільноті в лютому на IDEX-2017, через півроку наші фахівці розробили наступну його модифікацію, а вже сьогодні "Фантом-2″ стає прем’єрним озброєнням на стенді Концерну в рамках AUSA-2017», – повідомив директор «Спецтехноекспорту» Павло Барбул.

Ukrainian Military Pages

Наземний безпілотник «Фантом-2» має колісну формулу 8х8 та може бути оснащений гусеницями. Запас ходу нової машини до 130 км, розвиває швидкість майже до 60 км/год, потужність гібридного двигуна сягає 80 кВт.

Керування здійснюється за захищеним радіоканалом, дальність якого сягає 20 км, або через волоконний кабель довжиною 5 км. Машина оснащена спареним 23-мм автоматичною гарматою, системою залпового вогню з некерованими ракетами РС-80 та двома пусковими установками для керованих протитанкових ракет.

Ukrainian Military Pages

Читати також: «Укроборонпром» провів тестові стрільби ракетами РС-80 з нової версії беспілотного «Фантому» 8х8

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки