У 2016-2017 роках ЗСУ закуплено 100 санітарних автомобілів та 30 одиниць санітарної бронетехніки

Ukrainian Military Pages

«Закуплені протягом 2016-2017 років 100 санітарних автомобілів «Богдан 2251» та 30 одиниць броньованої санітарної техніки МТ-ЛБ-С одразу направляються до військових частин, які виконують завдання в районі АТО».

Про це сьогодні, 26 жовтня, під час брифінгу у Києві повідомив заступник начальника лікувально-евакуаційного відділу (з санаторно-курортним забезпеченням) Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Петро Мех.

Читати також: Цього року закуплять 130 санітарних Богдан-2251 в рамках Державного оборонного замовлення

В контексті забезпечення автомобільним санітарним транспортом та медичною технікою підрозділів ЗС України представник Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України додав, що у цьому році оборонним відомством було закуплено рухомий хірургічний кабінет на базі автомобілю «КрАЗ» та рухомий рентгенологічний кабінет на базі автомобілю «КрАЗ». Зазначені два автомобілі на даний час проходять дослідження та випробування.

— Щодо міжнародної, гуманітарної та благодійної допомоги, то оборонним відомством отримано від волонтерських і громадських організацій 33 одиниці санітарних автомобілів різних категорій. Також отримано в якості благодійної гуманітарної допомоги 5 одиниць санітарних автомобілів на базі «Hummer M1152», — наголосив полковник медичної служби Петро Мех.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки