На строкову службу у ЗСУ, НГУ і ДССТ призвуть 10,5 тисяч осіб

Автор: Андрій Шинко
На строкову службу у ЗСУ, НГУ та ДССТ призвуть понад 10 тисяч осіб

«Під час осіннього призову на військову службу до збройних формувань України будуть призвані майже 10,5 тисяч юнаків призовного віку».

Про це у вівторок, 3 жовтня, під час брифінгу повідомив начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко.

«Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2017 № 44/2017 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 № 660-р на укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань планується призвати та направити 10460 юнаків, яким виповнилося 20 років, та які не досягли 27-го віку. Зокрема до лав Збройних Сил — 6360 осіб, Національної гвардії — 3500 осіб, Державна спеціальної служби транспорту — 600 осіб відповідно», — сказав генерал-лейтенант Артур Артеменко.

Він уточнив, що призовні комісії розпочали роботу з 2 жовтня і завершать її 30 листопада 2017 року. Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх виправлення до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань сплановано з 5 жовтня по 28 листопада 2017 року.

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються.

На час строкової служби держава забезпечує надання їм соціального пакета, зокрема грошову допомогу при призові та звільненні, повне державне утримання під час служби, надання відпустки тривалістю у 10 календарних днів.

Час проходження строкової військової служби зараховується до страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. За призваними військовослужбовцями зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток, за умови офіційного працевлаштування до призову.