Укроборонпром представить нову бойову машину «Страж» та модернізований БТР-4МВ1

Ukrainian Military Pages

На XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017», яка завтра стартує у Києві, держконцерн «Укроборонпром» продемонструє досягнення оборонно-промислового комплексу України.

Зокрема відбудється прем‘єрна демонстрація нової бойової машини «Страж», яка є спільним проектом Житомирського і Київського бронетанкових заводів та ДАХК «Артем», що входять до складу ДК «Укроборонпром».

Нова розробка призначена для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів.

БМ Страж Ukrainian Military Pages

Машина побудована шасі танку Т-64, на яке встановлений бойовий модуль «Дуплет», що був представлений Житомирським бронетанковим заводом минулого року. Бойовий модуль має на озброєнні дві 30-мм автоматичні гармати ЗТМ-2, два 7,62-мм спарені кулемети КТ-7,62, 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 (АГ-17) і 4 пускових установки ПТРК «Бар'єр».

БМ Страж Ukrainian Military Pages БМ Страж Ukrainian Military Pages фото © Павло Волошин

Система пошуку, розпізнавання, ідентифікації цілей і управління вогнем оснащена тепловізором, електронно-оптичною камерою і лазерним далекоміром. Два оператори бойового модуля на бронемашині розташовуються у просторі під баштою.

33-тона бойова машина, оснащена 700-сильним двигуном, який забезпечує максимальну швидкість руху у 62 км/год.

Також, вперше в Україні, буде представлена нова модифікація бронетранспортеру БТР-4МВ1.

БТР-4МВ1 на Ukrainian Military Pages фото © Павло Волошин

Фахівці Харківського конструкторського бюро ім. Морозова, значно підвищили броньовий захист машини. БТР-4МВ1 отримав нову фронтальну частину та інші конструкційні зміни, які направленні на підвищення живучості та бойової ефективності машини. Серед іншого на бронетранспортері встановлені «поплавки» по типу БТР-4М - модифікації для морської піхоти ВМС Республіки Індонезія.

БТР-4МВ1 на Ukrainian Military Pages БТР-4МВ1 на Ukrainian Military Pages фото © Павло Волошин

Попередній варіант, під найменуванням БТР-4МВ, із новою лобовою частиною, підвищеним бронезахистом та кормовою апареллю, був представлений на Міжнародній виставці IDEX-2013 в Абу-Дабі (ОАЕ).

БТР-4МВ на Ukrainian Military Pages БТР-4МВ на Ukrainian Military Pages