Тренування індонезійських морпіхів на БТР-4М: репортаж індонезійського видання DETIK NEWS

Ukrainian Military Pages

Українські бронетранспортери-амфібії БТР-4М продовжують успішно експлуатуватися підрозділами морської піхоти Індонезії та брати участь в регулярних тренуваннях військових.

Надійність, багатофункціональність та простота експлуатації, за словами індонезійських військових, – основні переваги українських бойових машин. Індонезійське видання Detik News підготувало спеціальний репортаж про експлуатацію морпіхами новітньої української техніки.

В ході тренувань членами одного з екіпажів БТР-4М були спеціалісти ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" та представники компанії "СпецТехноЕкспорт", що входять до складу ДК "Укрборонпром".

Українські фахівці навчали морпіхів тонкощам маневрування на плаву БТР-4 в умовах високої хвилі. Після цього представники українських підприємств з представниками Міністерства оборони Індонезії спостерігали за навчальними стрільбами морпіхів на військовому полігоні.

Також для військових Морського корпусу Індонезії важливим є той факт, що після маршу гірською місцевістю, чи то руху вузькими асфальтованими вулицями БТРи без будь-яких змін в конфігурації здатні не лише долати водні перешкоди, а й перепливати морем десятки кілометрів.

Більше того, під час маневрування на хвилях до 1 метра рух бойових машин залишається плавним та стабільним. Таких характеристик досягнуто завдяки вдалої конструкції БТР-4М та якісної ізоляції кузова.

Варто зазначити, що з початку 2017 року п’ять БТР-4М успішно пройшли всі тестові випробування, взяли участь у стокілометровому марші в умовах тропічного клімату та гірського рельєфу, та були прийняті на експлуатацію корпусом Морської піхоти Індонезії.

Виробництво та поставка бойових машин відбулася в рамках контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та українським державним зовнішньоторговельним підприємством "СпецТехноЕкспорт", яке входить до складу ДК "Укрборонпром".

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Спецтехноекспорт»