Призваних офіцерів відправили до навчальних закладів

Ukrainian Military Pages

В Україні відбувся другий призов офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри. Вперше такий призов був проведений у червні цього року.

Цього разу було призвано 500 офіцерів. Сьогодні, 13 листопада, офіцери запасу, що були призвані на військову службу терміном на 18 місяців, наказом Міністра оборони України № 776 від 9 листопада 2017 року, прибули до військових вищих навчальних закладів (ВВНЗ).

У відповідних ВВНЗ, на профільних курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації, офіцери пройдуть підготовку згідно отриманих свого часу спеціальностей. Навчання розпочнеться від завтра та триватиме 44 днів. По завершенню курсів офіцери будуть розподілені по військовим частинам для подальшої служби.

Цікаво, що офіцери, які були призвані під час першого призову, проходили підготовку на курсах протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що призову на військову службу підлягають офіцери запасу віком до 43 років, які закінчили військові кафедри, не проходили військової служби, придатні за станом здоров'я, не мають права на відстрочку та були відібрані атестаційними комісіями військових комісаріатів за переліком необхідних спеціальностей.