Global Hawk зробив черговий розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі

Ukrainian Military Pages

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk з бортовим номером 10-2043 в понеділок, 4 грудня, зробив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі та узбережжя окупованого Криму.

Про це повідомляє Військовий навігатор із посиланням на західні спеціалізовані сайти, що відстежують польоти військової авіації.

БПЛА вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія. Він увійшов в повітряний простір України з боку Румунії на північ від Молдови і попрямував на схід країни.

На Донбасі БпЛА курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування України з окупованими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), але не перетинав її. Розвідник літав на висоті 16,5 тис. метрів.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км, Global Hawk міг спостерігати за всією окупованою територією, а також прикордонними областями Росії – Бєлгородською та Воронезькою. У якісь моменти він наближався до російського кордону на відстань близько 50-60 км.

Після виконання завдання в Донбасі він пішов через Миколаївську область на південь до окупованого Криму, а потім в сторону Новоросійська і його військово-морської бази.

Ukrainian Military Pages

Безпілотник RQ-4A Global Hawk розвідувальні польоти на Донбасі здійснює на регулярній основі. Обмін отриманими даними з українськими військовими здійснюється в обсягах і порядку, затверджених документами про співпрацю між НАТО і Україною.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

Техніка російських окупантів на Донбасі