Колишнього директора Суднобудівного заводу ім. 61 комунара затримано за спробу підкупити прокурора

Колишнього директора Суднобудівного заводу ім. 61 комунара затримано за спробу підкупити прокурора

Військовою прокуратурою Південного регіону спільно зі СБУ та службою безпеки та режиму ДК «Укроборонпром», у неділю, 25 березня, затримано директора ДП «Харківський завод транспортного устаткування» Федора Петрова за спробу підкупу прокурора.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Установлено, що за прийняття рішення щодо закриття кримінального провадження за фактом розтрати грошових коштів тодішній генеральний директор ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара», а нині - директор ДП «Харківський завод транспортного устаткування» запропонував прокурору військової прокуратури Миколаївського гарнізону неправомірну вигоду в сумі 60 тис. грн.

Читати також: Шасі для ОТРК «Грім» розробив та виготовив Харківський завод транспортного устаткування

Безпосередньо під час передачі обумовленої суми хабаря, директора, який, мабуть, у звичний для нього спосіб забажав «вирішити питання», було затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, тривають обшуки.

Військовою прокуратурою гарнізону вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та обрання запобіжного заходу.