Компанія «Богдан Моторс» розповіла про оновлення санітарного автомобіля Богдан-2251

Ukrainian Military Pages

Прес-служба корпорації «Богдан» оприлюднила інформацію про те, яких саме змін очікує конструкцію санітарного автомобіля Богдан-2251 відповідно до пропозицій, які надало Міністерство оборони України після дослідної експлуатації машини у військах.

Нагадаємо, що виробнику було направлено більше 20 пропозицій щодо удосконалення санітарних автомобілів типу Богдан-2251. У відповідь представники корпорації висловили готовність щодо внесення змін.

Військові переглянули свої вимоги до автомобіля і це дозволило, як повідомляють у компанії «Богдан Моторс», внести зміни у інтер’єр медичного відсіка, які забезпечать військовослужбовцям більш комфортне перебування у ньому під час виконання завдань за призначенням.

До комплектації машини будуть додані штатні кронштейни під крапельниці, яких відповідно до попередніх вимог не передбачалося.

Важливою зміною, що внесена замовником, є монтаж переговорного пристрою між медичним відділенням та водієм. Це устаткування допоможе синхронізувати дії екіпажу та підтримувати постійний голосовий зв’язок під час виконання завдань.

Буде оновлено й інтерфейс кабіни водія. У нових машинах передбачена можливість регулювання підсвічування шкали приладів. Також на вимогу МО налаштування блоку комфорту передбачатимуть опцію відміни обов’язкового блокування дверей під час руху.

Нові пропозиції військових стосувалися і екстер’єру автомобіля. Насамперед зазнають змін обриси переднього додаткового захисного пристрою («кенгурятника»). Автомобілі устаткують проблисковими маячками і пристроєм для подачі спеціального звукового сигналу. Це полегшить пересування медичних екіпажів дорогами загального користування і пришвидшить доставку пораненого до місця надання кваліфікованої допомоги.

«Богдан Моторс» розробило проект вдосконалення паливної системи автомобіля відразу після надходження інформації про проблеми з якістю палива у передових підрозділах. Спеціалісти компанії розробили проект модернізації і втілили його у нових машинах. Цей досвід буде враховано і у конструкції багатоцільового позашляховика Богдан-2351.


Читати також: 78-й та 227-й батальйони ЗС України отримали нові вантажні автомобілі Богдан-63172

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Корпорації «Богдан»

довідник озброєння і військової техніки