Українські десантники і танкісти візьмуть участь у навчаннях «Combined Resolve X»

Ukrainian Military Pages

Багатонаціональні тактичні навчання «Combined Resolvе Х» проводяться з 9 квітня по 12 травня на декількох полігонах і локаціях на південному сході Німеччини. В навчаннях беруть участь більше 3700 військовослужбовців з 13 країн НАТО та країн-партнерів.

Навчання проводяться у кілька етапів, основна частина маневрів проходить у навчальному центрі (Графенвер, ФРН) та багатонаціональному міжвидовому центрі з підтримки боєготовності 7-ї армії США (Хохенфельс, ФРН). Для максимального відтворення бойових умов учасники навчання використовують лазерні імітатори стрільби і ураження (MILES).

Ukrainian Military Pages фото: Spc. Dustin Biven / 7th Army Training Command

Збройні Сили України представлятиме зведений підрозділ до складу якого увійде рота 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади, якій вже брав участь у попередніх маневрах «Combined Resolve VIII» у минулому році.

Десантно-штурмовий та танковий підрозділи пройшли необхідні тренування та навчання, повністю укомплектовані необхідним для навчань озброєнням, боєкомплектом, майном та бойовою технікою.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото: прес-служба ДШВ ЗСУ

Кращий у Збройних Силах України, танковий взвод 14-ї бригади, освоїв нові танки – Т-84У «Оплот», і готувався ще й до неофіційного танкового «чемпіонату світу» – змагань Strong Europe Tank Challenge, які також пройдуть у ФРН з 4 по 8 червня.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото: прес-служба 14 омбр

Багатонаціональні навчання «Combined Resolvе» проводяться Командуванням ЗС США у Європі двічі на рік у період проведення ротації частин американської армії. До маневрів залучаються війська союзників та країн-партнерів.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Використані матеріали прес-служб Десантно-штурмових військ та 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ