Збройні Сили України: більше ніякої вати

Ukrainian Military Pages

З розвалом СРСР Українська армія успадкувала не найкращі умови проходження служби військовослужбовцями. З тих часів солдати спали на ватяному матраці, в якому «ґулі» розходились по різним місцям матрацу, а вкривались ковдрою з трьома чорними лініями.

Також, дуже часто зустрічались матраци, наповнені вторинними ресурсами (трикотажними відходами), а подушка з вати чи тих же відходів.

В 2016 році, з урахуванням досвіду армій інших країн, був розроблений новий матрац, який наповнений пінополіуретановим наповнювачем на заміну старого казарменого. Це вже сучасний матрац, що відповідає всім вимогам екологічності, повітропроникності та довговічності при використанні в казармах.

В 2018 році, разом з стартом масштабного будівництва житла для військовослужбовців, переобладнання військових госпіталів та оздоровчих закладів Міністерства оборони – було прийняте рішення про розробку нового, комфортнішого та більш «домашнього» матрацу для таких закладів.

Разом з новими матрацами затверджені також нові подушки та ковдри. На заміну старій «кусючій» ковдрі прийшла нова (склад волокон в суміші – вовняні волокна 50% і поліакрилонітронові волокна 50%) та подушка, яка заповнена наповнювачем з волокна поліефірного штапельного силіконового порожнисте (стара подушка була ватяна). Чорні лінії тепер відсутні на ковдрах військовослужбовців.

На фото можете побачити усі три види матраців, які наразі затверджені та можуть постачатись до ЗСУ. Від старого радянського до новітнього, високопрофільного, для військовослужбовців, які будуть проживати у військових гуртожитках та лікуватись в лікувальних і оздоровчих закладах.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України