Реалізація майна Миколаївського суднобудівного заводу незаконна, — Укроборонпром

Ukrainian Military Pages

Торги з метою реалізації майна ДП «Миколаївський суднобудівний завод», які були оголошені Державною виконавчою службою, не відповідають вимогам законодавства. Про це заявляють у державному концерні «Укроборонпром».

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України №83 від 04.03.2015 року, ДП «Миколаївський суднобудівний завод» включено до переліку об‘єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

В цей же час, у відповідності до положень Законів України «Про перелік об‘єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» та «Про управління об‘єктами державної власності», майно підприємства, яке не підлягає приватизації, не може бути відчужене або вилучене без проведення спеціальних юридичних процедур.

Зважаючи на це, ДП «Миколаївський суднобудівний завод» звернулось до Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України з проханням захисити інтереси держави.

В «Укроборонпромі» також зазначають, що майно, виставлене Державною виконавчою службою України, є частиною постійного технологічного процесу. Його відчуження призведе до неможливості виконання підприємством всіх запланованих робіт, в тому числі, ремонту кораблів ВМС України, що є запорукою розвитку підприємства та дасть можливість розрахуватись з боргами по заробітній платні.

Наразі з боку ДП «Миколаївський суднобудівний завод» готуються документи для звернення до суду з метою визнання дій Державної виконавчої служби України неправомірними та недопущення відчуження майна.

Нагадаємо, що 20 квітня, на Миколаївський суднобудівний завод для проходження поточного докового ремонту прибув малий броньований артилерійський катер ВМС ЗС України U174 «Аккерман».


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
та соціальних мережах Twitter, Facebook, Google+


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»