У Житомирі відбулася закладка трьох гуртожитків покращеного типу для військовослужбовців ДШВ

Ukrainian Military Pages

Сьогодні 26 квітня на території одного із військових містечок розпочалися роботи з будівництва трьох гуртожитків покращеного типу для військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Кожен майбутній гуртожиток – двохповерхова будівля, розрахована на 120 військовослужбовців.

Присутній на заході радник Президента України Юрій Бірюков повідомив, що на даному етапі зафіксовано 184 будівельних майданчиків, і на даний час на 120-ти ідуть торги на сайті публічних закупівель ProZorro. 15 договорів вже підписано.

– Безпосередньо сьогодні розпочалося будівництво трьох гуртожитків на території одного із військових містечок в Житомирі. В подальшому тут планується будівництво ще одного, – розповів Юрій Бірюков. – Гуртожитки будуть блочного типу, по дві кімнати в блоці. Кімнати будуть розраховані на п’ять осіб, будуть відповідні меблі. На першому поверсі буде пральня, а на кожному поверсі – повністю обладнана кухня.

Ukrainian Military Pages

Контролюють даний проект будівництва волонтерська група, до якої входять громадські діячі, архітектори та учасники бойових дій. Саме їхній досвід і брався за основу під час планування майбутніх гуртожитків.

– В блоці буде свій душ та санітарний вузол. Також в кімнатах будуть комфортабельні меблі: зручне ліжко, тумба та окрема шафа, – розповідає колишній головний сержант взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, а сьогодні громадський діяч Олександр Погребиський.

Завершити будівництво перших трьох об’єктів заплановано до кінця 2018 року.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
та соціальних мережах Twitter, Facebook, Google+


Використані джерела:
Офіційний сайт Десантно-штурмових військ Збройних Сил України