Наказом МОУ підвищено грошове забезпечення військовослужбовцям льотного складу ЗСУ

Грошове забезпечення

Міністр оборони України підписав наказ про підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям, які входять до льотного складу ЗС України.

— Виконуючи доручення Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка, щойно підписав Наказ про підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям, які входять до льотного складу ЗС України, встановивши 100 відсоткову надбавку за виконання особливо важливих завдань, – повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Так, грошове забезпечення командира бригади було 17 тисяч гривень, а тепер становитиме – 28 тисяч гривень, командира ескадрильї було – 13 тисяч гривень, а становитиме – 21 тисячу гривень, льотчиків – було 12 тисяч гривень, а становитиме – 17 тисяч гривень. Збільшення грошового забезпечення відбудеться у травні 2018 року.

Довідково: Постановою КМУ №704-2017 керівникам державних органів (зокрема Міністру оборони) надано право встановлювати надбавку за особливості проходження служби військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби) та особам рядового і начальницького складу в розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за військовим (спеціальним) званням та надбавки за вислугу років.

— Зазначене рішення сприятиме підняттю престижу професії військового льотчика та покращенню соціального захисту льотного складу ЗС України, – підкреслив Степан Полторак.

Проблема низького грошового забезпечення льотного складу не нова. Раніше, в інтернеті була поширена сканкопія листа Начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗСУ генерала армії України Віктора Муженка до Міністра оборони генерала армії України Степана Полторака, в якому піднімалося це питання.

Зокрема у листі зазначалося, що грошове забезпечення військового льотчика складає близько 12 тис. грн, в той же час зарплата у державній авіації 18 тисяч, в цивільних авіакомпаніях 120 тис. грн. На підготовку військового льотчика витрачається від 8 до 10 років і потребує витрат бюджетних коштів на суму близько 320 млн. грн.

Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що донедавна існувала окрема надбавка для льотного складу. Так, з 2010 року до березня 2018 року діяла постанова КМУ № 889 від 22 вересня 2010 року, яка передбачала виплату щомісячної додаткової грошової винагороди в розмірі 100% місячного грошового забезпечення військовослужбовцям ВМС, ВДВ, ССпО, а також військовослужбовцям льотного складу та тим хто займає посади наземних авіаційних спеціалістів, що забезпечують безпеку польотів літаків та вертольотів.

Надбавка для льотного складу також поширювалася на військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Іншим військовослужбовцям ЗСУ ця додаткова грошова винагорода виплачувалась з 2013 року у розмірі 20%, з вересня того ж року 40%, а з 2014-го і до березня 2018 року – 60%.

Постанова КМУ №889-2010р. втратила чинність 1 березня 2018 року на підставі постанови КМУ № 704, яка змінила структуру та порядок нарахування грошового забезпечення. Відповідно виплата щомісячної додаткової грошової винагороди була припинена.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
та соціальних мережах Twitter, Facebook