Багатоцільовий автомобіль Богдан-2351 було доопрацьовано на вимогу ЗСУ

Ukrainian Military Pages

Задовго до розробки Богдан-2351 його цивільний прототип, повнопривідний Great Wall Wingle 5 Doublecab, тестово експлуатувався в одному з спеціальних підрозділів ЗС України.

Про це повідомив технічний директор автоскладального заводу №2 компанії «Богдан Моторс» Владислав Іллєнко під час презентації журналістам позашляховика Богдан-2351 у Черкасах.

«На вимогу військових було суттєво доопрацьовано підвіску автомобіля із застосуванням посилених ресор та амортизаторів. До комплектації автомобіля додано шини з малюнком спеціальної конфігурації для полегшення пересування по місцевості зі складними грунтами. Панель приладів устаткована додатковим вимикачем освітлювальних приладів, що дозволяє працювати в режимі світломаскування. Також забезпечена можливість буксування причепа чи іншого транспортного засобу вагою до 1,5 тони, а якщо він обладнаний додатковими гальмами – то і до 3 тон»

Крім того у конструкції Богдан-2351 планується врахувати досвід експлуатації санітарних автомобілів Богдан-2251, що стосується вдосконалення паливної системи автомобіля.

Як вже повідомлялось місяць тому, корпорація «Богдан» розпочала випуск Богдан-2351, якій пройшов відомчі випробування Міноборони та рекомендований до проведення підконтрольної експлуатації відповідно до вимог постанови КМУ від 25 лютого 2015 року № 345.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military PagesUkrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Богдан-2351 призначений для перевезення особового складу, транспортування невеликих вантажів і майна по всіх видах доріг та місцевості, проведення спеціальних операцій (дій), таких як патрулювання, супровід транспортних засобів при виконанні спеціальних завдань.

Як повідомляє виробник, Богдан-2351 - це готова платформа для перетворення на легкий автомобіль вогневої підтримки, з можливістю розвитку у модифікації для військових зв'язківців, саперів, радіаційної і хімічної розвідки та аеророзвідки.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Корпорації «Богдан»

довідник озброєння і військової техніки