Збройні Сили України розробили технічне завдання для балістичних шоломів

Ukrainian Military Pages

Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України (ГУРСМЗ ЗСУ) розроблено технічне завдання для балістичних захисних шоломів.

Наразі у Збройних Силах України експлуатуються або проходять випробування різні модифікації балістичних шоломів двох виробників — НВП «Темп-3000» («Каска 1М») та «UaRms» («ТОR», «ТОR-D»), яка також поставляє до ЗСУ балістичні маски «Тревікс». Причому із конкуренцію між ними не все гладко.

Але представлені моделі шоломів у нинішньому вигляді не підходять для прийняття на озброєння. Збройні Сили вирішили відмовитися від закупівлі шоломів, які виготовлені виробниками «на власний розсуд». На озброєння будуть прийняті ті зразки, що відповідатимуть розробленому технічному завданню та пройдуть випробування.

На думку начальника відділу розробки речового майна - заступника начальника управління розвитку речового майна ГУРСМЗ ЗСУ підполковника Василя Саковця бажаючих долучитися до розробки шоломів за вимогами ЗСУ може бути й більше.

Можу частково передбачити як мінімум, ще двох — це «Українська броня» та компанія «РА.ДА», які могли би запропонувати свої зразки. Я не знаю, чи вони будуть зацікавлені.. Є і від західних партнерів пропозиції, але цінова політика дуже висока.

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки