НВП «Темп-3000» удосконалює бронешоломи «Каска-1М» для Сухопутних військ ЗС України

Каска-1М

З метою підвищення індивідуального захисту військовослужбовців та боєздатності Сухопутних військ Збройних Сил України Науково-виробниче підприємство «ТЕМП-3000» удосконалило бронешолом «Каска-1М».

Партію з 15 бронешоломів було передано на експериментальне носіння управлінню Тилу Командування Сухопутних військ ЗСУ на початку березня цього року.

«Каска-1М» захищає від уламків артснарядів, мін і гранат, шрапнелі, пістолетних куль калібру 9-мм, ударної хвилі, та падіння з певної висоти. Зовнішня поверхня ковпака матова, має міцне водонепроникне поліуретанове покриття. Зовнішній чохол бронешолому, що забезпечує надійне маскування, також виготовлений з тканини власного виробництва підприємства.

Читати також: Український бронешолом «Каска 1М» склав німецький іспит

Балістичний ковпак виготовлений з негорючої параарамідної тканини, власного виробництва. Шолом має 4-х точкову систему кріплення (утримуючу систему), яка забезпечує надійну фіксацію шолому на голові користувача при дії статичного та динамічного навантаження, а також оснащений революційною системою регулювання Boa® System. На поверхні шолому розміщенні рейкові кріплення (кронштейни-рейлінги) та фронтальне кріплення для приладу нічного бачення, або інших додаткових пристроїв.

Разом із зразками для експериментального носіння підприємством наданий перелік питань щодо експлуатаційних характеристик бронешолома з метою збору відгуків та побажань щодо вдосконалення виробу від військовослужбовців.

_________________________________________

Клас захисту за ДСТУ: 1А
Вага шолому: 1 340 г
Температура експлуатації: від -40°С до +50°С


Читати також: Як і де виробляються сучасні українські бронежилети (відео)


ua en
Використані джерела:
temp3000.com