Польща закупить українські комплекси динамічного захисту для модернізації танків Т-72

Польща закупить українські комплекси динамічного захисту для модернізації танків Т-72

Польща придбає більше 500 українських комплексів динамічного захисту для модернізації парку танків Т-72, а Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова братиме участь у модернізації башти танків.

Про це повідомляє Оборонно-промисловий кур'єр з посиланням на директора державного підприємства «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» Сергія Швидкого.

«За підсумками успішних випробувань, «Укроборонсервіс» підписав контракт з однією з польських компаній на поставку понад 500 наших комплексів динамічного захисту. У Польщі є дуже великий парк танків Т-72 – понад 900 одиниць – і, в силу переходу на техніку виробництва країн НАТО, вони мають намір модернізувати 500 з них, і продати третій стороні», — заявив Швидкий.

«У цьому проекті ми беремо участь в частині динамічного захисту, а ХКБМ – в частині модернізації башти. У січні ми пройшли показову сертифікацію в Польщі — були присутні представники WITU*. Тобто, це перша країна НАТО, яка сертифікувала нашу продукцію, і замовляє наші комплекси, при цьому маючи власний ДЗ ERAWA-1 і ERAWA-2, який не прийняті на озброєння польськими силовими cструктурами», – повідомив агентству директор ДП «БЦКТ Мікротек».

___________
* Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia – Військовий Інститут Оборонних Технологій


Читати також: Всі українські танки, які перебувають на озброєнні, отримають новий динамічний захист «Щит»


ua en