Активна фаза «Combined Resolve X»: Українці здійснили марш та підбили кілька «Абрамсів»

Ukrainian Military Pages

У Німеччині розпочалась активна фаза багатонаціональних навчань Combined Resolve X, що проходять на військовому полігоні поблизу міста Хохенфельс. У маневрах беруть участь більше 3700 військовослужбовців з 13 країн.

Зведений підрозділ, до якого входять рота десантників з 79 одшбр та танковий взвод від 14 омбр, здійснив марш у заданий район. Наші військовослужбовці декілька разів вступали у бій із противником. Зокрема, у процесі зіткнень було підбито кілька «ворожих» танків Abrams. Без значних втрат підрозділу вдалося дістатися точки призначення. Після цього десантники замінували важливі шляхи сполучення та разом з танкістами влаштували засідку.

Підрозділ утримує оборону позицій в глибокому в тилу противника поблизу містечка Равенсдорф. На даний час українським військовим вдалося знищити понад 10 одиниць ворожої техніки, серед яких 4 танки Abrams, 4 бронемашини Bradley, два вертольоти Apache та декілька автомобілів HMMWV, а також до 20 чоловік особового складу. З нашого боку втрати склали 1 БТР, 2 танки, та 13 військовослужбовців.

Підсумки перших днів активної фази найкраще висловив американський комбат нашого багатонаціонального батальйону, який дивлячись на карту сказав: «Наступного разу треба запросити тільки українців, і просто спостерігати».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Фото та відео © Генеральний штаб ЗС України


ua en