Миколаївський авіаремонтний завод передав ЗСУ відремонтований літак-розвідник Су-24МР

Ukrainian Military Pages

Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», що входить до складу ДК «Укроборонпром», достроково передав черговий відремонтований літак-розвідник Су-24МР до Повітряних Сил ЗС України.

Фахівцями підприємства був здійснений середній ремонт літака, під час якого була проведена повна перевірка всіх його вузлів та агрегатів, виконаний їх ремонт чи повна заміна. Після цього відремонтований Су-24МР пройшов успішні льотні випробування у присутності представників Повітряних сил ЗСУ та був прийнятий українськими льотчиками. Наразі літак вже виконав переліт до основного місця базування.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © ДК «Укроборонпром

Су-24МР – надзвуковий літак-розвідник, який може проводити глибоку розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений РЛС бокового огляду, яка дозволяє фіксувати наземні об'єкти, в тому числі фортифікаційні споруди та техніку противника, чутливими камерами з високою роздільною здатністю, системами фіксації опромінення РЛС та ІЧ-датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Договір на ремонт літака з Миколаївським авіаремонтним заводом був укладений за переговорною процедурою, у зв’язку з відсутністю конкуренції на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи.

Але незабаром така альтернатива може з'явитися – Одеський авіаційний завод презентував новий напрямок своєї діяльності – на підприємстві розробили кілька варіантів модернізації літаків-розвідників Су-24МР,



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки